Nemocnice Příbram chystá dva projekty, jeden preventivní, druhý pro mladé dárce

Nemocnice Příbram chystá dva projekty, jeden preventivní, druhý pro mladé dárce

Publikováno: 06.08.2024

Délka čtení: 2 minut , 214 slov

Autor: Nemocnice Příbram

Oba projekty by se měly rozeběhnout nejdéle na podzim. Mířit budou na studenty středních škol i širokou veřejnost.

I když nyní jsou v příbramské nemocnici nejvíce vidět investiční akce jako je rekonstrukce rehabilitačního bazénu, zateplení ubytovny na Zdaboři a hlavně dokončování rekonstrukce pavilonu D2, za zdmi budov se chystají i další důležité projekty. Nedávno jsme vás informovali o tom, že v Příbrami by měl být v příštím roce v provozu chirurgický robotický systém. Letos na podzim se můžete těšit na dva nové projekty. Ty si kladou za cíl přilákat nové mladé dárce krve a informovat veřejnost o preventivních vyšetřeních.

„Jsme velmi rádi, že podpora dárcovství krve v naší nemocnici má smysl a výsledky. I tak chystáme na září další projekt, tentokrát bude zaměřený primárně na ty úplně nejmladší možné dárce, tedy mladé lidi, kterým je 18 let. Druhý projekt bude především preventivní a informativní. Chceme informovat o všech preventivních vyšetřeních, které nabízíme a zároveň jít tak trochu příkladem,“ říká ředitel nemocnice Stanislav Holobrada.

Právě prevence patří mezi nejdůležitější a zároveň trochu opomíjené nástroje zdravotnického systému. Mnoho chorob a onemocnění je v případě časného záchytu výrazně lépe léčitelných, velmi často i plně vyléčitelných. Urologické oddělení příbramské nemocnice například nabízí preventivní vyšetření na rakovinu prostaty, které se v první fázi zkoumá pouze skrze odběr krve. Více informací ve videu níže.

Čtěte zajímavé články