Nemocnice Kadaň má další akreditované sanitáře a sanitářky

Nemocnice Kadaň má další akreditované sanitáře a sanitářky

Publikováno: 30.08.2024

Délka čtení: 1 minut , 166 slov

Autor: Karolína Odlasová

V nemocnici je nejčastěji potkáte u výtahů, jak převážejí pacienty na lůžku odněkud někam a stejně tak, jako se nemocnice neobejde bez zdravotních sestřiček, lékařů nebo ošetřovatelek, zapomenout nesmíme na naše sanitáře a sanitářky. Pod dohledem nadřízeného zdravotníka provádí pomocné ošetřovatelské práce a podílí se na zajištění té nejlepší péče pro naše pacienty.

Nemocnice Kadaň díky akreditaci Ministerstva zdravotnictví pořádá již několikátý vzdělávací rekvalifikační kurz pro budoucí sanitáře, kterým v dálkovém pětiměsíčním studiu poskytne teoretický i praktický základ završený závěrečnou ústní zkouškou před zkušební komisí a získáním certifikátu.

Ve středu 31. 7. 2024 z rukou hlavní sestry Moniky Grof, vedoucí personálního oddělení Bc. Lenky Benešové a vrchní sestry chirurgického oddělení Mgr. et. Mgr. Aleny Radošová převzalo certifikát dalších šest nově akreditovaných sanitářů a sanitářek a pět z nich už je zaměstnáno v naší nemocnici na oddělení chirurgie, ortopedie, centrální sterilizace a na dětském oddělení, kde se stali nedílnou součástí zdravotnického personálu.

V září tohoto roku startuje v pořadí již šestý rekvalifikační kurz pro sanitáře, který je už nyní obsazen.

#nemocnicekadan #sanitari

Čtěte zajímavé články