Nikdy nevíte, jaký den na „JIPce“ vlastně bude. To mě na tomto oboru tenkrát strašně lákalo, říká vrchní sestra multioborové jednotky intenzívní péče Pavlína Svobodová.

Nikdy nevíte, jaký den na „JIPce“ vlastně bude. To mě na tomto oboru tenkrát strašně lákalo, říká vrchní sestra multioborové jednotky intenzívní péče Pavlína Svobodová.

Publikováno: 30.08.2024

Délka čtení: 2 minut , 213 slov

Autor: Karolína Odlasová

Rychlost, s jakou odpovídala na mé otázky, skoro zavařila můj diktafon. Občas se mi podařilo skočit jí do řeči, abych ji pozdržela a mohla obdivně vzdychnout nad její kariérou. Tato extrémně skromná žena má bohaté zkušenosti z JIPových oddělení ze Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, z motolské nemocnice, a dokonce byla několik let vrchní sestrou ve vyhlášeném IKEMu. Jí samotné to však nepřijde nijak závratné a úspěchy staví hlavně na lidech, kteří ji v práci obklopují. 

Seznamte se s Pavlínou Svobodovou – vrchní sestrou multioborové jednotky intenzivní péče Nemocnice Kadaň.

Kdy jste se rozhodla, že se stanete zdravotní sestrou?

Já jsem se vlastně sama nikdy nerozhodla. Do čtrnácti let vůbec nemůžete vědět, čím chcete jednou být. Podle mě se moji rodiče inspirovali nejspíš seriálem Nemocnice na kraji města, kde byla ta slavná Ina – „výborná“ zdravotní sestra, což vůbec nechápu proč. Maminka vždycky chtěla zdravotní sestrou být, takže mě do toho víceméně dotlačila s tím, jak je to hezké povolání, že budu pomáhat lidem a bude se mi to strašně líbit. Řekla jsem si, že má maminka pravdu a stala jsem se zdravotní sestrou. Kdyby mi však znovu bylo čtrnáct let, tak půjdu na gymnázium, kde bych se další čtyři roky rozhodovala, čím chci vlastně být, a určitě bych se nerozhodla takhle.

Celý rozhovor si přečtěte tady:

https://1url.cz/G1E9b

#nemocnicekadan #osobnost

Čtěte zajímavé články