Konference na téma mimořádné události měla velký úspěch. Benešovská nemocnice ji pořádala v KD Karlov, bylo 160 účastníků

Konference na téma mimořádné události měla velký úspěch. Benešovská nemocnice ji pořádala v KD Karlov, bylo 160 účastníků

Publikováno: 10.06.2024

Délka čtení: 2 minut , 239 slov

Autor: Nemocnice Rudolfa a Stefanie Benešov

Benešovská nemocnice pořádala 21. května 2024 konferenci na téma mimořádné události s velkým počtem zraněných osob spojenou s aktivací traumatologického plánu a nového urgentního příjmu. Konala se v Kulturním domě Karlov v Benešově a účastnilo se jí kolem 140 lidí nejen z regionu Benešovska, ale i Středních Čech a Prahy. Určena byla pro lékaře, nelékaře, složky IZS či krizový management. Velkou část účastníků tvořili zaměstnanci nemocnice.

Přednášeli zástupci záchranných složek a představen byl i nový urgentní příjem naší nemocnice. „Hlavním cílem bylo představit jednotlivé činnosti složek IZS na místě mimořádné události s velkým počtem zraněných osob od počátku vzniku až po záchranné práce. Zároveň jsme chtěli ukázat provázanost celého záchranného systému,“ uvedla krizová manažerka nemocnice Ing. Alena Chaloupková.

Například mjr. Mgr. Jiří Černovský hovořil o tom, jak pracují složky hasičů při mimořádné události.

Mjr. JUDr. Petra Hofmanová z Krajského ředitelství Policie Středočeského kraje popisovala postup hlídek a velitele policie při mimořádné události.

Kpt. Mgr. Lucie Kudrová přiblížila, jakou psychosociální pomoc poskytují nejen obětem neštěstí, ale i zasahujícím složkám.

Ing. Ondřej Šedivka popsal a představil na fotografiích účastníkům speciální techniku Zdravotnické záchranné služby hl. m. Prahy jako je například záchranářský kamion Golem určený pro hromadná neštěstí.

Svou premiéru měl také film natočený jen několik dní před konferencí v naší nemocnici. Zachycuje příjem pacientů na emergenci po mimořádné události. Natáčel se večer při cvičení nazvaném Putovní 155.

Konference měla velký úspěch. Navázala na první ročník z roku 2019, kdy se věnovala vysoce nakažlivým nemocem.

Děkujeme všem účastníkům, přednášejícím a sponzorům.

Čtěte zajímavé články