Práce je součástí mého života. Poznala jsem spoustu lidských osudů a naučila jsem se neřešit každou hloupost, říká vrchní sestra oddělení následné komplexní péče Lucie Vokálková.

Práce je součástí mého života. Poznala jsem spoustu lidských osudů a naučila jsem se neřešit každou hloupost, říká vrchní sestra oddělení následné komplexní péče Lucie Vokálková.

Published: 30.08.2024

Time to read: 2minutes , 202words

Author: Karolína Odlasová

Práce zdravotní sestry je nelehká, fyzicky i psychicky náročná, vyčerpávající, ale naplňující, smysluplná a tak strašně potřebná. Přinášíme Vám příběhy našich vrchních sester, které jsou pilíři této nemocnice. Bez nich se neobejdeme a na jejich bedrech leží obrovské množství povinností. Velmi jim děkuji, že k rozhovoru svolily a našly si čas, který prakticky nemají.

Vrchní sestře oddělení následné komplexní péče (dříve LDN) Lucii Vokálkové se podařilo sestavit pevný tým lidí, který z místa s nejhorší pověstí v Nemocnici Kadaň vytvořil prostor, ze kterého se některým pacientům nechce za nic na světě odejít, i když už by dávno mohli být doma. Klidná vyrovnaná žena, kterou najdete spíše mezi pacienty, o kterých má neskutečný přehled, než v její kanceláři. Působí mírumilovně a křehce. Zdání však klame. Pokud by si totiž někdo dovolil chovat se k pacientům jakkoliv nevhodně, nekompromisně takové chování trestá.

Kdy a proč jste se rozhodla, že se stanete zdravotní sestrou?

Rozhodla jsem se v osmé třídě před přijímacími zkouškami, protože zdravotní sestru dělala i moje o 18 let starší sestra, která tu teď pracuje se mnou. To ona mi byla dobrým příkladem. Naši rodiče nám také vždycky říkali, že nemocní lidé budou pořád a máme tak jistotu práce.

Celý rozhovor si přečtěte tady: https://1url.cz/l1HYu

#nemocnicekadan #osobnost #vrchnisestra

Read interesting articles