V myšlenkách jste tady pořád. Někdy se ve tři ráno vzbudím strachem, že jsem na něco zapomněla, říká vrchní sestra chirurgie Alena Radošová.

V myšlenkách jste tady pořád. Někdy se ve tři ráno vzbudím strachem, že jsem na něco zapomněla, říká vrchní sestra chirurgie Alena Radošová.

Published: 30.08.2024

Time to read: 1minutes , 172words

Author: Karolína Odlasová

Když kráčí po chodbě, tak ji nemůžete přehlédnout. Budí dojem nepřístupné a drsné potetované holky. Pokud ji moc neznáte, klidíte se jí raději z cesty. Má prořízlou pusu a pro ostré slovo nejde daleko. Za tvrdou skořápkou se však skrývá vzdělaná, pracovitá a ambiciózní žena, na kterou si rozsahem vědomostí nepřijde lecjaký lékař a za svoje „holky“ na oddělení by klidně i dýchala. Seznamte se s Alenou Radošovou – vrchní sestrou kadaňské chirurgie.

Kdy jste se rozhodla, že se stanete zdravotní sestrou?

Už někdy na základní škole. Člověk k tomu inklinuje a takové ty věci jako sociálno, empatično a pomoc druhým mi byly blízké. Tenkrát mě ani nenapadlo, že bych šla dělat něco jiného. Střední zdravotnická škola byla jedna z nejprestižnějších škol, na které se holka mohla dostat. Určitě jsem nechtěla jít na kadeřnici nebo na prodavačku a abych šla někam na ekonomickou školu, jak chtěla moje maminka, tak to jsem zase nechtěla já. Z rodiny nikdo ničím podobným nebyl, ale i moje mladší sestra se také stala zdravotní sestrou.

Celý rozhovor si přečtěte tady:

https://1url.cz/Z1qb9

#nemocnicekadan #osobnost

Read interesting articles