Nemocnice Tábor pořádá příměstské tábory  „Mladý záchranář“ pro děti zaměstnanců

Nemocnice Tábor pořádá příměstské tábory „Mladý záchranář“ pro děti zaměstnanců

Published: 11.09.2024

Time to read: 2minutes , 232words

Author: Nemocnice Tábor

Během letních měsíců se v naší nemocnici již několikátým rokem pořádá příměstský tábor pro děti zaměstnanců. Tento tábor nese název „Mladý záchranář“ a nabízí dětem možnost zažít zábavné i vzdělávací aktivity. Je to jedinečná příležitost seznámit se s prostředím, v kterém jejich rodiče denně pracují a získat užitečné vědomosti ze zdravovědy. 

 

„Před šesti lety jsme začínali s jedním turnusem a 35 dětmi. Letos jsme uspořádali šest týdenních turnusů, každý s kapacitou 30 dětí.“ vzpomíná Martina Kmošková, sestřička z dětského oddělení a jedna z organizátorů. Program tábora je bohatý a pestrý. „Děti zažívají spoustu zábavy – vyrábíme různé výrobky, soutěžíme, sportujeme, jezdíme na výlety. Navštívili jsme např. Expozici Vojenského technického muzea v Lešanech, kde se děti seznámily s vojenskou technikou a mohly si prohlédnout historické tanky a vojenská vozidla. Také měly děti možnost podívat se do sanitky a dozvědět se něco ze zdravovědy,“ dodává Martina Kmošková. Závěrem si děti opekly buřty a zažily i tzv. „přespávačku“. 

 

Celý týden mají děti k dispozici jídlo i pití z naší nemocniční jídelny a je o ně hezky postaráno. 

 

„Tento tábor je skvělou příležitostí pro děti našich zaměstnanců nejen k zábavě, ale také k získání cenných znalostí a dovedností.“, řekla Jana Háková, PR Manager Nemocnice Tábor. „Jsme hrdí na to, že můžeme nabídnout takový program, který podporuje rodinné vazby a vzdělání. Velké poděkování všem organizátorům.“ dodala.

 

Nemocnice Tábor se těší na další ročníky a na další příležitosti, jak podpořit rodiny našich zaměstnanců. 

Read interesting articles