Dovolená na Šumavě? Přijeďte v létě na praxi do Prachatic, zajistíme Vám ubytování!

Dovolená na Šumavě? Přijeďte v létě na praxi do Prachatic, zajistíme Vám ubytování!

Published: 21.02.2024

Time to read: 1minutes , 168words

Author: Nemocnice Prachatice

Prachatická nemocnice uzavřela rámcové smlouvy na praxe studentů již se šesti českými lékařskými fakultami - 1., 2. a 3. LF UK v Praze, LF UK v Plzni, LF UK v Hradci Králové a  LF MU v Brně. Studenti těchto škol mají administrativně jednodušší cestu k zajištění odborných praxí v prachatické nemocnici - nově nemusí prostřednictvím studijního oddělení zajišťovat individuální smlouvy včetně podpisů statutárních zástupců nemocnice a fakulty, ale mohou jednostranně přistoupit k již uzavřené rámcové smlouvě

Postup zajištění praxe je obdobný – student si domluví termín praxe s primářem příslušného oddělení, následně zkontaktuje personální oddělení nemocnice (personalni@nempt.cz) ohledně zajištění ubytování a stravy. Poté vyřídí příslušnou administrativu na studijním oddělení své fakulty, a to ideálně měsíc před termínem konání odborné praxe.

Při praxi si mohou studenti vyzkoušet práci lékaře nanečisto, poznají, jak funguje práce v malé rodinné nemocnici, kde zaměstnanci spolupracují napříč obory. Seznámí se se širokým spektrem pacientů, případně mohou asistovat u operací. K odpoledním vyjížďkám mohou využít elektrokolo za dotovanou cenu, případně o víkendu vyrazit na některou z šumavských tras.

Read interesting articles