Nemocnice Kadaň podepsala jako první v Ústeckém kraji rámcovou smlouvu se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou

Nemocnice Kadaň podepsala jako první v Ústeckém kraji rámcovou smlouvu se Všeobecnou zdravotní pojišťovnou

Publikované: 02.08.2024

Doba na čítanie: 2minút , 339slov

Autor: Karolína Odlasová

V úterý 16. 7. 2024 byla zástupci Nemocnice Kadaň a Všeobecné zdravotní pojišťovny podepsána rámcová smlouva na období 2025 až 2030. Podepsání smlouvy zaručuje nemocnici jistotu financování zdravotní péče na dalších pět let a je zároveň zárukou pro naše pacienty, že jim i nadále budeme poskytovat tu nejlepší a nejkvalitnější péči. 

Intenzívní jednání s pojišťovnou probíhala od počátku tohoto roku a reflektovala současné trendy v poskytování zdravotní péče, kterými jsou klesající počet porodů, stárnutí populace a zkracování délky pobytu pacienta v nemocnici. Řada diagnóz se už dnes díky technologickému pokroku řeší ambulantně nebo v rámci jednodenní chirurgie a není tedy důvod k delší době strávené na lůžku. Naše nemocnice je na tyto aktuální tendence připravena, ba co víc, s velkým předstihem jsme zahájili nelehký proces transformace, kdy jsme značně posílili lůžkový fond pro pacienty, kteří vyžadují rehabilitační a následnou péči. Transformační proces tak výrazně napomohl k podepsání smlouvy, která je zásadní pro pacienty nejen v Kadani, ale i širokém okolí, kterým dostupnost špičkové zdravotní péče garantuje.

„Jsem rád, že jsme s Nemocnicí Kadaň našli tak rychle dohodu, která bude ve prospěch našich pojištěnců a která je v souladu se strategií Všeobecné zdravotní pojišťovny v posilování jednodenní chirurgie, zkracování hospitalizací a větší nabídky následné péče. Nemocnice Kadaň plánuje v příštím roce otevření rehabilitačních lůžek pro pacienty po ortopedických operacích a tento krok velmi vítáme“ poznamenal k uzavření rámcové smlouvy Petr Honěk, ředitel regionální pobočky VZP pro Ústecký a Liberecký kraj.  

„S podepsáním nové rámcové smlouvy vstupujeme ruku v ruce s fungujícím urgentním příjmem, který je pacientům vstupní branou do nemocnice, ať už k nám přijedou sanitkou, dojdou pěšky nebo je někdo přiveze nejen z okolí Kadaně, ale i vzdálenějších míst, což v současné době dynamického rozvoje není již žádnou výjimkou. Vlastní rehabilitační a fyzioterapeutické služby, posílení následné komplexní péče, otevírání nových ordinací a odběrových místností v Kadani i v okolních městech jsou důkazem, jak jsme schopni reagovat na vývoj společnosti, aktuální trendy a především se přizpůsobit potřebám našich pacientů, kteří pro Nemocnici Kadaň vždy byli absolutní prioritou,“ dodává Petr Hossner, ředitel nemocnice Kadaň

Čítajte zaujímavé články