„Moje práce mě neskutečně nabíjí a naplňuje“, říká vrchní laborantka OKBHI Vendulka Zmrhalová.

„Moje práce mě neskutečně nabíjí a naplňuje“, říká vrchní laborantka OKBHI Vendulka Zmrhalová.

Publikované: 30.08.2024

Doba na čítanie: 2minút , 300slov

Autor: Karolína Odlasová

Práce zdravotní sestry je nelehká, fyzicky i psychicky náročná, vyčerpávající, ale naplňující, smysluplná, a tak strašně potřebná.

Přinášíme Vám příběhy našich vrchních sester, které jsou pilíři této nemocnice. Bez nich se neobejdeme a na jejich bedrech leží obrovské množství povinností.

Velmi jim děkuji, že k rozhovoru svolily a našly si čas, který prakticky nemají.  

Jako první si v našem letním speciálu představíme vrchní laborantku oddělení klinické hematologie, biochemie a imunologie a zároveň manažerku kvality laboratoře Vendulu Zmrhalovou. Pracovitá, spolehlivá, dobrosrdečná žena, která by se pro každého rozdala, tak ji u nás v nemocnici vidí každý, koho se na ni zeptáte. Rodačka z Radonic k nám do nemocnice nastoupila v roce 1993 hned po maturitě. I když měla občas tendence z Kadaně odejít, neudělala to. Vždy zvítězily pevné rodinné vztahy a také fakt, že to tu má opravdu ráda. 

Udělejte si čas, uvařte si kávu, nebo si namíchejte nějaký dobrý letní drink a přečtěte si příběh jedné (ne)obyčejné laborantky, které tady u nás neřekne nikdo jinak než Vendulko.

Kdy jste se, Vendulko, rozhodla, že se stanete zdravotní laborantkou? 

Původně jsem chtěla studovat pedagogickou školu. Nebyla jsem však talentovaná na žádný sport ani na hudbu, tak mi paní učitelka doporučila, abych šla studovat obor zdravotní laborant. I když jsem tenkrát vůbec nevěděla, co to obnáší, tak jsem do toho šla. V Ústí nad Labem, kde byla tenkrát střední zdravotnická škola nejblíže, jsem strávila nádherné čtyři roky. Dodnes má Ústí pro mě obrovské kouzlo, a i když bylo tehdy šedivé, my jsme to tenkrát tak vůbec nevnímaly. Chodily jsme do kaváren, do kina. Ráda také vzpomínám na naše učitele. Měly jsme úžasnou paní učitelku Julianu Rybovou na fyziku, které jsme říkaly Ribanna a třídní učitelku paní Věru Šedivou, která nás nutila ke sportu a pohybu. Bavila mě moc i matematika a chemie. 

Celý rozhovor si přečtete tady: https://1url.cz/Q1wA7

#nemocnicekadan #osobnost #vrchnisestra

Čítajte zaujímavé články