Bylinná napářka a její blahodárné účinky

Bylinná napářka a její blahodárné účinky

Publikované: 30.08.2024

Doba na čítanie: 2minút , 254slov

Autor: Karolína Odlasová

Na Dni mateřství budoucí i stávající maminky velmi zajímaly účinky bylinek a jak jim mohou pomoci před porodem (od 38. týdne těhotenství), v průběhu porodu a v období šestinedělí. V naší porodnici ženám bylinnou napářku nabízíme. Díky této relaxační metodě, která prohřívá ženské pohlavní orgány, dochází k lepšímu prokrvení, větší absorpci účinných látek z bylin do krve a k tolik potřebnému uvolnění. Mezi další významné benefity patří urychlení a celkové zpříjemnění průběhu porodu.

Ženě se tak velmi uleví od bolesti, zkrátí se a změkčí čípek a zlepší se otevírání porodních cest. Příjemné teplo z napářky je prevencí poranění hráze a zároveň zlepšuje střevní peristaltiku. Žena díky tomu může více relaxovat a naladit se sama na sebe.

V naší porodnici používáme bylinné směsi od Moniky Valové z firmy Steamy, která je zakladatelkou bylinné napářky u nás v České republice. Zajímavostí je, že právě Česká republika je jedinou zemí, kde se bylinky v porodnicích používají.  

V naší porodnici můžeme ženám nabídnout tuto směs bylinek:

• Uvolnění porodních cest
Bylinky působí antibakteriálně a protizánětlivě. Urychlují první i druhou dobu porodní a uklidňují psychiku nastávající maminky. 

Složení: maliník obecný list, mateřídouška obecná nať, levandule lékařská květ a měsíček lékařský květ.

Uvařenou bylinnou směs přinese porodní asistentka nastávající mamince v hrnci s horkou vodou, který poté položí pod stoličku určenou k napářce. Rodička se na tuto stoličku posadí a relaxuje přibližně 10 – 40 minut až do doby, kdy je jí to příjemné.

Máte k napářce nějaké otázky nebo Vás zajímá jiné téma? Pokud ano, všechny odpovědi najdete na www.prirozenyporod.com, včetně kontaktů, kam můžete případné dotazy směřovat. 

Čítajte zaujímavé články