Známe jeden druhého a vycházíme si vstříc. To se mi na Nemocnici Kadaň moc líbí, říká vrchní sestra interního oddělení Marcela Mádlová. 

Známe jeden druhého a vycházíme si vstříc. To se mi na Nemocnici Kadaň moc líbí, říká vrchní sestra interního oddělení Marcela Mádlová. 

Publikované: 30.08.2024

Doba na čítanie: 2minút , 209slov

Autor: Karolína Odlasová

Práce zdravotní sestry je nelehká, fyzicky i psychicky náročná, vyčerpávající, ale naplňující, smysluplná a tak strašně potřebná. Přinášíme Vám příběhy našich vrchních sester, které jsou pilíři této nemocnice. Bez nich se neobejdeme a na jejich bedrech leží obrovské množství povinností. Velmi jim děkuji, že k rozhovoru svolily a našly si čas, který prakticky nemají.

Dnes si představíme vrchní sestru interního oddělení Marcelu Mádlovou. Miluje výzvy a proto se v 45 letech rozhodla vystudovat vysokou školu a rovnou tu nejprestižnější – 1. lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, nebo se rozhodla dát výpověď z klidné práce na dialyzačním středisku v Chomutově, aby šla dělat vrchní sestru nejvytíženějšímu oddělení naší nemocnice. Na „svoje“ holky, jak říká sestřičkám a ošetřovatelkám na interně, nedá dopustit, protože právě ony jsou srdcem celého oddělení.

Kdy jste se rozhodla, že se stanete zdravotní sestrou?

Někdy na základní škole. Nechtěla jsem však být přímo zdravotní sestra, ale dětská sestra a pracovat v jesličkách. Na střední zdravotnickou školu jsem se hlásila s tím, že tam půjdu jen v případě, dostanu-li se na tento obor a podařilo se. Chodila jsem na praxi na dětské, novorozenecké a kojenecké oddělení, do porodnice, a hlavně do jeslí, kam jsem se velmi těšila. Než jsem však ústně i písemně odmaturovala, jesle se začaly rušit.

Celý rozhovor si přečtěte tady:

https://1url.cz/r12Ym

#nemocnicekadan #osobnost

Čítajte zaujímavé články