Proč vzniklo Pracuj ve zdravotnictví?

Proč vzniklo Pracuj ve zdravotnictví?

Publikované: 09.01.2024

Doba na čítanie: 2minút , 290slov

Autor: Redakcia

Nový zdravotnický pracovní portál "Pracuj ve zdravotnictví" je osvěžujícím přírůstkem v oblasti zaměstnanosti a vzdělávání ve zdravotnictví v České republice a na Slovensku. Tento portál je určen pro studenty zdravotnických oborů, zdravotníky a lékaře, kteří hledají stáže nebo zaměstnání. Co ale dělá tento portál tak jedinečným?

Jedná se o první platformu svého druhu, která umožňuje zaměstnancům a stážistům hodnotit nemocnice z jejich vlastního pohledu. Hlavním cílem je poskytnout studentům možnost najít si kvalitní stáž na základě recenzí jejich předchůdců, a lékařům a zdravotníkům najít si dobré zaměstnání díky recenzím od kolegů.

Pro nemocnice by tento hodnotící systém měl sloužit jako motivace ke zlepšování pracovních podmínek a spokojenosti zaměstnanců. Toto zlepšení by mělo vést ke zkvalitnění poskytovaných služeb ve zdravotnictví a ke zvýšení popularity zdravotnických oborů.

Ale proč vlastně portál vznikl? Začalo to počátkem roku 2022 na tradičních veletrzích Kariéra ve Zdravotnictví, konaných na zdravotnických fakultách. Během těchto akcí byl mezi studenty proveden výzkum, který odhalil obrovský zájem o možnost sdílení zkušeností z praxí a stáží v nemocnicích. Tento zájem jsme si poté ověřili jak s dalšími studenty, tak i profesionály z oboru a nakonec sloužil jako základní impulz pro vznik portálu.

Druhým pilířem vzniku je neustálý nedostatek zdravotního personálu v České republice a na Slovensku, situace, která se podle všeho bude v nadcházejících letech zhoršovat. Autoři projektu si kladou za cíl tuto situaci zlepšit, a to prostřednictvím poskytování transparentních a ověřených informací o pracovních podmínkách v různých zdravotnických zařízeních.

Statistiky z České republiky ukazují, že v posledních letech došlo k mírnému nárůstu počtu studentů zdravotnických oborů, ale tento nárůst není dostatečný na pokrytí stále rostoucí potřeby kvalifikovaného zdravotnického personálu. "Pracuj ve zdravotnictví" se snaží tuto mezeru zaplnit tím, že poskytuje platformu, kde mohou budoucí zdravotníci získat cenné informace a usnadnit si tak výběr své budoucí kariéry.

Čítajte zaujímavé články